Björnar & Vampyrer


Riktigt glest här på hundfronten, nåja inte riktigt ;-) nu finns här 6 st hundar, 2 varghundar & 4 golden. Alla mår bra, skönt!

Får då & då frågor om kastrering av hanhund eller ej.
Har man en hanhund som med all sannolikhet ej kommer att bli en avelshund (avelshund = frisk, starkt psyke, vacker/duktig & mycket högt meriterad på tävlingar, helst CH) & som vid många tillfällen reagerar på dofter från löptikar, blir märkbart stressad, okontaktbar, skäller & piper i tid & otid, matvägrar, sticker hemifrån, blir hanhundsaggresiv & liknande.
Kort sagt mår väldigt dåligt under långa perioder, så anser jag att man främst för hundens skull allvarligt bör överväga en kastration. Ingreppet i sig är väldigt litet för hunden & obefintlig konvalecens.
Frågan har tills för ca 10-15 år sedan varit ganska laddat här i Sverige, dvs man gjorde det bara inte, om det inte fanns tex medicinska skäl. I många andra länder har det däremot varit vanligt under många av år, tex i Usa.
Jag har träffat många kastrerande hundar & slagits av att de är precis som "vanliga" hanar, dvs glada, framåt, stadiga osv, men utan en massa hormonella frustrationer.
Man ska inte glömma att fortplantningen & könsdriften är den absolut starkaste som finns i ett djur. Att kastrerade hanar skulle bli tröga, feta & helt utan gnista har jag aldrig sett.
Det skulle vara intressant att höra era tankar & åsikter om detta!

Några bilder från dagens långprommenad med fika i storskogarna kring Almunge tillsammans med Monica & hennes hundar (Monica som oxå fotat). Några björnar såg vi som tur var inte till, för de finns faktiskt här. Fler bilder finns på hemsidan under vardagsbilder 36.

Min sedan barnsben fablesse för Vampyrer & liknande har blommat upp , missa inte True Blood i svt på onsdagar, såå bra så jag redan lyckats komma över alla avsnitt i season 2!
Här är coola introt http://www.youtube.com/watch?v=vxINMuOgAu8

Vem har sagt att man bara kan gilla en sak, eller vara stöpt i en form. Den oväntade mixen av både det ena & det andra i livet piggar upp...

Susanne


Vatten...

Så fint väder det varit i flera dagar nu.

Ellas brorsa, är nu sedan i lördags utflyttad till Hudiksvall,  Lukas är han döpt till & allt tycks ha gått galant med flytten.
Ena lillflickan, dvs Jossans ena dotter, Roxanne Jennifer, flyttade i fredags till Tierp, allt tycks funka där med, kul!  Jenny kallas hon för.
I helgen flyttar Jossans andra dotter Roxanne Johanna till Östersund.
Alla jättebra hundägare & med hund från mig sedan tidigare, det känns så bra!!

Herregud vad man behöver vatten, hela tiden. Har varit utan den varan sedan i onsdags, Rätt eländigt. Har ett borrhål som är snett borrat, vilket gör att elledningen skaver mot borrhålets vägg = kortis till slut = inget vatten...
Har släpat många liter vatten nu från syrran, xman & god granne, dushat mm där, men ändå fyller det inte behovet. Har åkt ett antal gånger till pumpfirman i Märsta, köpt nytt för många tusen kronor osv. Men nu har kära svågern Steffe fått igång det hela igen, helt underbart! Jag diskar, skurar, spolar & tvättar för glatta livet!
Har tänkt dessa dagar att man borde vara glad varje dag över att man har vatten, så nu ska jag se till att faktiskt vara glad för det & inte bara ta saken för given!

Är tacksam över de människor kring en som alltid finns där, i allt från vatten, till bilar, däck, til ungar mm, mm!


Martin, älsta sonen har nu flyttat, till Universitetsstudier & trevligt studentrum, Erik mellan-sonen flyttade redan förra hösten till egen studentlya.
Så nu är det Hugo, jag + alla djur  i huset. Vi ska fixa & göra om i några rum. Ska bli skoj & rätt läskigt, har alltid sett mig själv som urtypen för tummen mitt i handen.
Brittis, som har Eddy (CH Guess Grappa For Roxanne) & oxå är singelmamma i hus, ger mig råg i ryggen & berättar hur enkelt det är att måla & fixa till det hemma, precis vad jag behöver höra!

Susanne

Sensommar


Det är med ett visst vemod jag märker att sommaren nu är på sluttampen.
I dag är det nästan storm ute. Badar fortfarande i poolen & i sjöarna här omkring då & då, men vattnet är mycket kallare nu, pga de kyliga nätterna & solen värmer ej på samma vis.
Sen är det ju mörkret som blir mer & mer en realitet. Jaja sånt är livet.

Skulle vilja åka en vecka i höst till värmen, får väl se om plånboken tillåter det.

Fast det är klart, hösten kan oxå vara fin, med stubbåkrar, långa prommenader, hög klar luft osv. Såg en massa Rönnbär nu på morgonprommenaden.

Mina små "Duracellkaniner" är nu 7 veckor fyllda. Menar förstås Jossans 2 tikvalpar.
De har nu fått namn, Roxanne Johanna & Roxanne Jennifer, blev det efter mor sin som heter Roxanne Josefina. Jennifer flyttar till Eva I Tierp, som har mormor Clary & Johanna har jag inte placerat ännu.
Här är några bilder på töserna tagna nyss.

Nu skall mina söner & jag kika på Martins studentrum & sen gå ut & äta, trevligt!

Ha det fint.

Susanne

Valparna med mamma Jossan


Här är 3 kattungegossar på 8 v. som min väninna Lillan i Alunda har. De söker oxå goda hem. Kontakta mig så förmedlar jag kontakt.

Ella i stora värden


Ella (Roxanne Power Girl), min fina tre månaders tikvalp & jag har idag erövrat en del av värden, nåja...


Ella fick åka bil för andra gången i sitt liv, ca 15 min till Fjällnora för att se bl.a getter, änder, hästar & inte minst sjön. Dessutom behöver hon tränas på att gå i koppel.
Spännande & utvecklande värre, inte minst det faktum att hon måste stå på egna ben, alltså inte luta sig mot de andra hundarna i flocken.
Sen var det en massa folk som ville klappa den förjusande valpen oxå, nyttigt!

Oj vad är detta då


Vilka varelser


Bäst att retireraVarelsen i närbildBäst att stå bakom stenen


Så svajigt det var här


Nu känns det stadigare

Ella sov gott då vi kom hem. Det är så skoj att ha en valp igen, var ett tag sedan.

Nu ska jag sova en stund, jobbar två nätter nu.

Susanne

I bilder


Roligt att ni fortfarande besöker denna blogg, trots att jag varit så dålig på att skriva!

Skriver inte mycket idag heller. Här kommer lite Augustibilder från livet hos mig, tagna av Kajsa, min systerdotter. Visst är hon duktig!

Jossan5 veckors valpBadkillen HugoPolly


Fotade oxå


Poolgrodan


Snart mogna plommon


Flippan


Maxim, Martin & Flippan


Valp


Bea


Mästerfotografen Kajsa!


Susanne


RSS 2.0