Lifestyle á la katt

Mycket väder nu, kan liksom ej låta bli att skriva om det, det är väl riktigt svenskt ; -)
Hamnade i värsta hagelskuren i kombination med underkylt regn, snorhalt & becksvart på väg hem från Uppsala nu i kväll, oj oj oj.

Är väl just det att jag bor på riktiga vishan, & här missar man inte att det är flera meter höga snödrivor, orkanerna viner, slagisen på vägarna etc.
Annat för stadsborna, de kan väl på sin höjd märka av årstiderna, då de får en istapp i skallen....
- Var jag bor?

Hundarna mår bra & är i dessa dagar riktigt leriga & fina, inte bryr de sig mkt om det regnar eller stormar, bra inställning till livet!
Katterna, har tre stycken, Flippan; Bea & Mini, har oxå en skön lifestyle, är det ruggigt så sover man, skiner solen så solar man, är man hungrig så äter man, vill man ha smek så kliver upp i ett knä. Katter lever verkligen här & nu!
Där har jag en del att lära, helt klart!

Susanne

Dimma & årstider

I dag har dimman legat tät här hela dagen.

När jag var ute med doggsen i morse låtsades jag att det var i Skottland vi befann oss! Kan tänka mig att det är så det ser ut ofta där på hedarna.
Fast det är rätt mysigt oxå med detta mörker, passar bra att tända ljus & mysa lite.
Jag skulle inte vilja bo i ett land med bara en årstid.
Var på Eurostop vid Arlanda hela eftermiddagen, körde hem i noll sikt, då var det dels mörkt, dels compakt dimma, tur att ingen Älg klev upp.

Hej svejs gott folk!

Susanne

Kul med...

Vad skoj med responsen angående det jag plitade ner i går om "partners/delägare (se kommentarer på det förra inlägget). Ni är för rara, Lisa, Marie & Malin!!!

Appropå sånt här, tänk så många vettiga, roliga, intressanta, halvgalna (som jag själv ofta känner mig;-) människor man lärt känna via detta intresse.
Intresset & kärleken till dessa djur, hundarna är det gemensamma, vilket yrke man har eller vilken socialgrupp man råkar befinna sig i är av helt underordnad roll.

Synd bara att det ibland är svårt att få tid till att träffas, men man får ta det som det blir & kommer, långa perioder bara sporadisk mailkontakt, när man väl ses så är det alltid skoj!

Något helt annat. Var på  möte idag med föreningen "Företagarna" Intressant & mkt givande!
Tänk vilket idieellt engagemang det finns i alla dessa sammanslutningar kring oss, tex fackföreningar, föräldraföreningar, motorföreningar ja & inte minst alla hundföreningar, you name It, finns hur många exempel som helst.
Det är häftigt tycker jag att det fortfarande finns folk som helt utan ersättning lägger massor av sin tid på sådant arbete. Vad är det som driver dem? Intresse & brinnande engagemang samt ofta ett helhetssynsätt på saker & ting, tror jag
En eloge ska de ha, tycker jag!!
Skulle på rak arm kunna namnge en hel hög av dessa idealister, för många i min bekantskapskretts är föreningsmänniskor, men ingen nämnd ingen glömd!
( Vet vad jag pratar om, satt som ordf. i Golden retrieverklubben med sina 6000 medlemmar under 4 år, jätteskoj, oerhört lärorikt men mkt,  mkt jobb, säkert 30 timmar i veckan, oavlönat. Till slut vrålade familjen, vi då, har du glömt bort oss, ja inte riktigt men nästan;-)
Tycker vi alla ska tänka på det jobbet bakom kulisserna, innan vi ibland alltför lätt & snabbt kritiserar.
Det blev en lång utläggning om föreningslivet.

Ja herregud, denna blogg skulle visst handla om hundar...det blev hund + lite av varje som dyker upp i min skalle.

Bye for now, här har höstförkylningen slagit till med full kraft, halsont & lite allmänt ofräsch.
Då har man en fin anledning att ligga under ett täcke på soffan & kika på tv ;-)

Susanne

Delägare/partners

Sitter här på kvällskvisten & jobbar, måste ha ett litet avbrott & vad passar då bättre än att skriva några rader i kennelns blogg!

Tänkte berätta om de hundar jag har tillsammans med mina mkt goda & uppskattade "partners", för det är just det jag vill kalla dessa människor jag har ett nära & ömsesidigt samarbete med.

Om jag parar en tik så är tanken alltid att göra det för att kunna gå vidare med min avel, dvs spara den tikvalp (oftast) som jag tror har bäst förutsättningar att bli en god avelshund på sikt.
Alltså inte i första hand att producera valpar till försäljning.
Hur gör man då för att inte ha 20-talet hundar hemma, för det tror inte jag är bra varken för hundar eller för mig, jag vill ha mina hundar som sociala & väl fungerande familjemedlemmar, inte som några kreatur som bor i boxar.

Som uppfödare står & faller jag helt med detta goda nätverk av bra & kunniga hundmänniskor som gärna vill ha en hund tillsammans med mig.
Oftast är det "gamla" valpköpare eller andra gamla bekanta, folk som tycker att det är skoj att vara med på nära håll i hela processen kring detta med avel & utställningar.

Hundarna tycks oxå uppskatta arrangemanget, de är familjehundar sin mesta tid, får massor av tid & träning, aktiviteter tillsammans med sina mattar & hussar.
Sen då de kommer hit till mig så blir de väldigt glada & upplivade av att träffa hela flocken här, samt känner väl igen sin gammelmatte eftersom vi ses då & då & jag förknippas med lite annorlunda  & skojiga aktiviteter .
Jag brukar lite kaxigt säga att dessa hundar har det bästa av två värdar faktiskt!

Skriver om detta då jag ibland hört om stackars "fodervärdar" eller stackars hundar som får bo i en hemsk kennel ibland, eller om elaka hunduppfödare...osv.
Jag känner inte igen mig alls i detta. Att ha en hund tillsammans innebär ett samarbete med hundens bästa i första hand framför ögonen. Sen bygger det på ömsesidig respekt & på sunt förnuft.

Allt från mig, for today!

SusanneFilmer & Sala

Klockan är halv 9 (på kvällen), men känns som halv 10, inte så konstigt, vintertiden inföll ju idag.

Höst, blåst & regn, skönt att hålla sig inne mestadels.

Försökte få med mig mina söner på nåt kul, men det slutade med att vi blev hemma & bakade i stället, eller rättare sagt jag handlade ingridienser & Martin & Hugo bakade.
Sen kröp vi ner i soffan, åt upp alltihop & kollade två filmer!
Den ena var Hulken, den nya med Edvard Norton, riktigt bra, måste erkänna att jag alltid gillat filmer i den genren, ändå sen barnsben. Med Hulken är det ju så att han under sitt monsterlika yttre, ändå på nåt vis har ett gott hjärta & så är det den omöjliga kärleken & vemodet som finns där, är nog en romatisk fåne som gillar sånt där;-)
Hundarna då vad gjorde de, ett gäng nedanför soffan & några i hundhuset!

Igår var det Goldenklubbens utst i Sala, en gammal tradition vid det här laget, säkert närmare 25 år. Ställde ut en hel hög Roxanne hundar. Inga större segrar direkt, men en skoj dag ändå, främst att träffa en massa gamla bekanta!

Susanne

Katter

Härligt höstväder idag!

Nu har båda mina kattungar fått toppenhem, det känns bra. Nu är det nog dags att kastrera Mini kattmamman, fast hon får ju bara två per kull.
Den ena som kallas Brorsan bor hos min gamla goda vän Eva i Tierp, som har katt & 2 hundar sen tidigare & den andra Totte, fick huxflux flytta hem till syrran med familj.
Nej nej, de skulle inte alls ha flera djur hette det först, men igår insåg Karin att  "han är ju så söt & fin! Har man 2 katter kan man väl ha tre"  & så tog hon med honom hem.
Underbart med lite impusivitet tycker jag som aldrig varit speciellt "lagom"! 
På gott & ont, fråga min familj ; -) fast å andra sidan, så skulle det inte finnas några hunduppfödare om alla människar var lagom, det går nämligen inte alls ihop med uppfödning, tro mig!

VargMaxim är hemma igen, vi har saknat honom. Han är en raring, så trofast & vänlig, en underbar hund helt enkelt!


Susanne

Svara på Era inlägg, prenumerera & svamp hos hund...

Hallå där!

Har fått synpunkter på att jag borde svara på Era inlägg, så att det blir lite "drag i debatten"!
Tackar för det, är som sagt inte så vidare van vid detta forum ännu.
From nu så svarar  jag med en ny kommentar (alltså under ert inlägg), då jag anser det befogat.
Så gå nu in & kolla kommentarerna ofta!
Ni vet väl att det går att prenumerera på bloggen?! Jag menar så ni inte missar något spännande ;- )
Klicka på den lilla gula rutan som finns på högra sidan långt ner. Vill ni ha hjälp så maila.

Lite statistik, är glatt överaskad att ni är så många som går in här, skoj!
I medel 25 st besökare per dag, med topscore på 37 st en dag. Sen är det många som kikar in flera gånger varje dag. Räknaren räknar en besökare, endast en gång per dag.

Snart börjar väl fodertillverkarna ringa som attan & vill ha in en annons på bloggen & framför allt sponsra mig med all hundmat ;- )

Man har ju hört talas om folk som lever på detta, att blogga alltså, men risken är nog microskopisk här ;- )
Då ska man nog heta något kännt & gärna deltagit i en såpa, skriva om lite mer "brännande" ämnen, tex sex & åter sex, kläder & glammiga partyn...
Kanske har jag fördomar bara!

Jaja, jag fortsätter skriva om hund & lite mer.

En fråga till Er, är det någon som har tips om bra behandling av svamp hos hund?
En uppfödarekollega med en annan ras hörde av sig & ville ha ideer, då en av hennes uppfödningar hade mkt svamp i såväl öron som tassar & besvärades av rejäl klåda.
Veterinären ville sätta in cortison, som ju tar bort symtomen men inte botar svampen.
Så har ni några alternativa tips på  behandling, hör av Er!

På återhörande!

Susanne

Borellia och erlichia

Riktigt ruggig höstdag, blåser genom märg & ben.

Nu så hoppas vi på ungar efter Manne & Olga, trägen vinner tror jag Manne tänker, till slut lyckades han charma den kallsinniga Olga!

Måste berätta om Oskar (fö Olgas brorsa). Ni som läst här tidigare har sett Kias inlägg där hon skrev om Oskar som haltade & om deras veterinärbesök.
Fick mail igår från Kia där hon berättar att Oskar hade både borellia och erlichia. Dvs fästingburna sjukdomar.
Otäckt är bara förnamnet.  Tur att sådana prov togs. Nu får ju förstås Oskar behandling & blir säkert frisk igen.
Brukar ta upp detta med de otäcka fästingarna på mina valpträffar & faktiskt skrämmas ordentligt.
Pga att det ofta är väldigt difusa symptomen så är det inte lätt att kunna tänka sig att ens hund överhuvudtaget är sjuk, därför om ni tycker att er hund är lite trött vissa dagar, kanske äter sämre ibland, verkar stel då & då, gå då iväg till veterinären & ta prov!!
För grejjen är den att går hunden med detta under flera år, så kan det om man har otur bli så att hunden fått mer eller mindre kroniska besvär.
Däremot sätts behandling (höga doser antibiotika under lång period) in tidigt, så brukar hunden bli frisk igen.
Här är en bild på Oskar i unga dagar!


Allt från min horizont idag!
/Susanne

Söndag

Söndag mitt på dagen här. Härlig höstdag!
Röjer ute & gör höst/vinter fint. Krattar igen alla hål som de små grävlingarna, nej ursäkta mig, hundarna ska det vara, har grävt.
Det är bara att gilla läget, har man ett gäng dogs så kan man inte ha det superprydligt, varken ute eller inne.
Mellan varven får Olga & Manne träffas, men det är fortfarande aningen tidigt.
Är lite förvånad över Olga, hon är ju i vanliga fall en rar & timid hund, men nu har hon förvandlats till ett självsäkert rivjärn som ryter likt ett lejon & får stackars Manne att lyda minsta vink, kul att se! Kanske är det så man skulle ta & behandla det motsatta könet ;-)

Hur gick det nu för Varg Mary igår, hon blev 2.a bästa tik. Inte mkt att säga om det.
Trång hall (rackethall) med pyttesmå ringar & hala golv, nästan omöjligt att visa en så stor hunds rörelser.
Föredrar helt klart ett kallt ridhus, där det finns plats för rejäla ringar & där underlaget är toppen.
Var hemma redan vid halv 1, så det var ju bra.
Hann med både långprommenad & att laga en riktigt mustig höstgryta med älgkött.
Middag sen med närmsta familjen, barn, xman, syrran med barn & sambo. Goda ostar & rödvin. Trevligt!

/SusanneDet ena & det andra + ha en trevlig helg!

Hej på er!

Vill börja med att tacka för de uppmuntrande inläggen angående mitt senaste lite dystra inlägg om arbetsmarknaden!
Klart att det måste gå, det har ju alltid gjort det förut. Att lägga sig ner & ge upp är inte min grej, men visst sjutton finns det ibland mindre kul dagar, i alla fall för min del. Känslomänniska kallas det väl ;-)

Och om varghundsutst. i morgon, inte förväntar jag mig alltid att vinna, har hållt på alldeles för länge i denna bransch för att tro eller ta ut något i förskott. Dessutom vad gör det "om hundra år". Jag vet att Mary är en mkt bra varghund, det är det viktigaste för mig! (fast visst är det kul om hon tar det!)

Nu är Manne hämtad hit & han verkar gilla Olga som bara den! Olga ställer upp sig men om Manne hoppar på så blir hon mkt upprörd & sur...lite tidigt än kanske. Återkommer med närmare rapport!

Ha det bra & trevlig helg!

/Susanne

Arbetsmarknaden mm.

Godmorgon!

Vaknar av klockradion & hör att Akademiska sjukhuset i Uppsala förmodligen skall säga upp ca 200 pers.
Ett annat företag i Norduppland säger upp 13 pers. Känns som om jag kan hålla på hur länge som helst & räkna upp liknande fall.
Tufft läge i dessa tider är bara förnamnet. Verkar som om ingen sitter säkert i sadeln i dag.

Varför skriver jag om detta, skulle inte denna blogg handla om hundar?
Den gör den oxå, detta är bara en liten avstickare.

Personligen känner jag av rådande läge, en av mina stora kunder har pga av deras ekonomiska läge försvunnit.

Tar därför detta okonventionella tillfälle i akt & söker uppdrag/arbeten enligt följande:
Driftig, självständig mångsidig person med social kompetens, F-skattsedel, som kan det mesta inom It, allt från rent tekniska ting, till utbildning, grafisk form/grafiska profiler, webutveckling, marknadsföring & projektledning.

Sen kan jag ju en del inom hund oxå, strax 40-års erfarenhet, utbildning, föredrag, kåserier.
Kort sagt, If you need help, call me!
Har du ett FAST jobb att erbjuda så blir jag ännu gladare!!
Och det jag inte kan lär jag mig, bygga hus, dra el, lägga asfalt....skojjar bara ;-)
Men man ska ju se möjligheter, enligt alla klämkäcka coacher!Regn ute, regn inne, regn i sinne ;-)
Hundarna mår i alla fall finemang, Mary & jag laddar för att sopa golvet med motståndarna på lördag i Skogås, vad ödmjuk jag låter, bara därför kommer hon säkert sist...
 
Bye, bye. Återkommer då jag förmedlar lite mer glädje & positivism!

/Susanne

Olga

Här löps det på, eller rättare sagt Olga löper. Det är rätt påfrestande för vargMaxim, han går här & suckar men klarar det förhållande vis bra, äter hyggligt & sover på nätterna, ovanligt cool gosse!
Finns ju de som nästan river huset av frustration oxå, driften att fortplanta sig är en av de starkaste.
Olga skall paras med en gammal trotjänare, nämligen Manne, eller som han heter i stamtavlan Roxanne Man On The Moon. Han är nu 10 år & jag vill så gärna få något efter honom, då han är en riktigt fin hund & framför allt så har han i mina ögon en väldigt bra härstamning. Tror att det är dags fram mot helgen, han är i fin form trotts sin relativt höga ålder, så jag hoppas det skall gå bra. Håll tummarna!
Annars är det ruggigt både ute & inne, så som det kan vara i oktober.
Ha det fint!
/Susanne

Fin morgon

Hösten är verkligen vacker, i alla fall en dag som denna.
Solen skiner & det finns fortfarande stubbåkrar att gå på. Morgonprommenaden i dag var härlig.
Men lite vemodigt är det ändå när man ser fåglarna på väg söderöver, idag var det Kanadagäss som flög över oss, kacklandes.
Det som är mindre kul med denna årstid är att det så tidigt på kvällarna är becksvart, gatljus, vad är det...
Nu ska jag till stan, jobb.
/Susanne

Kattungar!

Glömde bort att marknadsföra min ena kattunge, som fortfarande söker gott hem.
Den andra flyttar till Tierp, Eva & Axel med hundar & katt sen tidigare, till helgen.
Stadiga sociala kattungar är detta, vana vid det mesta! Hör av er om intresse finnes!
/Susanne

Hugo med kattungar!

V-träff & älgjakt

Hej på er!

Blev inget skrivande i helgen, men den ängnades bl.a åt valpträff på lördagen i regn & rusk. Trevligt var det i alla fall! Veras valpar födda 15 maj, visade sig vara ett glatt & trevligt gäng hundar, inte för att jag förväntat mig något annat, men visst är det roligt att få det man tror bekräftat.
Det är så härligt att se mötet mellan mamma & hennes valpar, att de känner igen varandra råder det ingen tvekan om, de blir helt enkelt så glada! Valparna lätt underkastande mot mamma & hon uppfostrar först för att sedan leka med sina ungar.
Jag tror igenkännandet  har med både lukt & synminnen att göra. Sen är det väldigt rart att så uppenbart se hur dessa dryga 4-månaders valpar oxå blir glatt överraskade & jätteglada att se & framförallt höra rösten av sin gammelmatte!
Alla valparna i den här kullen har hamnat hos mkt hunderfaret folk, dvs hos människor som tidigare haft hund/hundar, det märktes på diskussionerna.
Har man tidigare erfarenheter inom området så infinner sig förstås ett större lugn, trots att valpen börjat "slyngla" till sig en aning, kanske stänger av öronen & agerar som om man aldrig lärt den ett dyft, man vet helt enkelt att det är så med växande hundar, det går fram & tillbaka.
Fantastiskt egentligen att den resan en människa gör på 17-18 år, gör en hund på ca 24 månader, för så fort går de igenom valp, könsmognad & tonår innan de vid ca 2 år är färdigvuxna i skallen, inte konstigt med andra ord, att det händer mkt  med hunden under uppväxten!

Så roligt att läsa att Kia med Oskar, minns valpträffarna som något skoj! Kommer oxå ihåg att de var ovanligt kittliga under tassarna i den kullen.
Intressant att läsa om deras veterinärbesöket, så bra att det inte var något allvarligt fel på Oskar! Sen känner jag  igen mig i hur lekande lätt man blir åtskilliga tusenlappar fattigare på en kort stund, när man har med veterinärer att göra!

Detta med hundsjukvård & behandlingar tål föresten att tittas närmare på, nån dag med mycket tid så skriver jag av mig om det ;-)

Ny vecka med nya projekt.
Förutom allt det vanliga, så står parning av Olga samt utställning med VargMary på lördag i Skogås, på agendan.
Återkommer med rapporter om detta.

Mary i Askersund, tog sitt andra cert. Hoppas det går lika bra på lör! Foto Sofie Andskär


Nu har "mina" skogar här om kring intagits av älgjägarna, så hela denna vecka får man hålla sig på vägarna med hundarna i koppel.
Jag har absolut inget mot jakt & jägare, kommer ju själv från en sån miljö i många generationer, dessutom föder jag ju som bekant upp en jakthundsras!
Det jag funderar lite på & inte förstår är att det så tydligt visar sig att många jägare anser sig ha "första tjing" på skogen, dvs att folk & framför allt hundägare är bannlysta.
Var finns den ömsesidiga respekten för varandras olika inriktningar, vi har ju som bekant allemansrätt i Sverige.
När jag bott i städer & gått i stads nära skogar, så har jag mött en större insikt hos jägarna, de har helt enkelt fått acceptera att det rör sig mkt folk i skogarna där de har sina jaktmarket.
Detta är ett  brännbart ämne, det vet jag sen många, långa & hettsiga diskusioner med min pappa, f.ö jägare sen ca 65 år tillbaka, undrar om han läser vad hans ohängda dotter skriver ;-)
För att inte tala om rovdjursdabtten, herregud det är hett det, så det ryker! Det skriver jag om nån annan gång, tur att farsan inte har någon dator...

Vi hörs!

/Susanne

En Veravalp, yngre än på träffen i lördags

Hur gör man...

Nyss hemkommen & ser att Kia med Oskar skrivit kommentar, kul! (Givetvis lika kul att Lassa & Gordon, Inga-Lena & Lasse O kommenterat!)
Men hur gör man, egentligen (har knappt sett en blogg innan detta ;-) Ska jag svara genom att oxå skriva kommentar eller ett helt nytt inlägg? Nån som vet?

Nu ska jag fixa käk till doggarna & till Hugo (min yngste son 11-år) bara vi hemma. Sen myser vi till Idol, Hugge & jag, sånt är livet på vischan en fredagkväll!

/Susanne

Väder, valpträff mm!

Vad fint det är idag, iaf här i Almunge. Solen skiner & det är hög klar luft, nice! Ingen av doggarna är sämre tack & lov. Morgonprommenaden förlöpte utan drunkningspåbud etc ; -)

I morgon har jag valpträff igen, denna gång för Roxanne Vera Vangs valpar födda 15 maj. Ska bli skoj!

Får ibland frågan varför jag håller på med sånt, "folk kan väl gå kurser själva" Jo alldeles riktigt, det gör de oxå, men syftet är inte att jag skall lära mina valpköpare lydnadens mysterier på ett par tre timmar, syftet är att träffas, utbyta erfarenheter, möta syskon & föräldrar.
Jag brukar köra mina käpphästar, inte dra i koppel, dvs att kunna ha hunden på löst hängande koppel i kopplets längd samt inkallning. kan hunden dessa två ting så klarar man sig väldigt långt. Dessutom snackar vi hälsa & lite sjukvård, trimning, övar apportering mm.
Sen för min egen del som uppfödare är det helt ovärderligt att se & bilda mig en uppfattning om hur dessa hundar blev (främst mentalt men även exteriört) som individer & som kull betraktat. Detta för att kunna utveckla & gå vidare med min avel.
Numer är det två träffar per kull, vid 4-5 månader samt runt året, som gäller. Det brukar göra att i princip alla kommer, även om de bor i norra Norrland tex,  det blir jag så imponerad över!

/Susanne
Valpträff (Ser ni
Valpträff 081004, foto Bengt Gustafsson

Pinga & snuviga hundar här

Ja det var ju lite pyssel med att få igång detta, länka hit & dit, pinga (vet ni inte vad det är ;-) fixa loggar mm.
Det ska bli skoj & lite spännande att skriva här, får väl se hur det hela utvecklas, personligt men ej privat är min tanke.
Nu får vi hoppas att ni kära läsare & skrivare hittar hit!!
Misstänker att de flesta kommer att hitta hit från min hemsida, men ni som kommer från annat håll, kika gärna in på tidigare nämnda sida: www.kennelroxanne.se
Kom i håg att detta inte är något rättstavnings & välskrivningsforum, min tanke är att man skriver som man vill & känner sig bekväm med, det roliga är att man skriver, att man deltager om både det ena & det andra!Mina hundar är snuviga, tycker mig hört att nån av dem hostat till en aning. Bara det inte är den sk kennelhostan, dvs virushosta som är smittsamt som bara den & i värsta fall kan orsaka lunginflammation.
Dock sällan hos Golden, men däremot mkt oftare hos Varghundarna som tyvärr är så mkt känsligare.
Med tanke på att vargMary i går tog sig ett dopp i en å & fastnade i dyn, jodå jag lyckades efter ca 20 min dra loss hennes med mkt möda & besvär, läskigt var det, både Mary & jag var nog lite chockade...Är därför rädd att hon både dragit i sig vatten & blivit rejält nerkyld, men man ska ju inte "måla fan på väggen" i förskott.

Allt från mig.

/Susanne

Nu är det dags!

Litet intro om kennel Roxannes blogg.

Har länge varit rätt skeptiskt mot bloggar, men efter påtryckningar från många håll så ok då, jag testar!

Tanken är att beskriva & berätta om livet med & kring doggarna. Jag är en skrivande person, jag gillar diskussioner & att debattera, därför kommer det säkert handla om både det ena & det andra här. Betyder alltså att jag uppskattar Era tankar & åsikter, mothugg, om de är raka & justa, är inte heller fel!

Jag skriver när jag har tid & något på hjärtat helt enkelt, ibland varje dag, ibland mer sällan.

Den som läser får se!

/Susanne

RSS 2.0