Fin vinterdag


Vilken fin dag, solen strålar & det är ca 2 grader varmt.


Lång prommis i solljuset på eftermiddagen. Inser att man lever med i årstiderna då man var enda dag är ute i naturen. Just en dag som denna, då man förnimmer våren, så är det extra härligt!
Sedan tog jag en fika sittandes i lä mot husväggen & med solen i ögonen, fint!

Promenaden ja, bra men vår "tant Rosa" irrade bort sig & mig. Jag & de övriga fyra doggsen gick i bakspår hem över ängen & hoppades stöta på damen. Vi kom ända hem utan att se röken av henne, tänkte just gå iväg igen för att leta, då jag såg henne komma lufsande på ängen, hemåt, till synes glad & helt obekymrad över situationen. Så kan det vara då man är en lite äldre hund.

Har just snackat  med Martin, min älsta son. Via datorn & Skype, från Hongkong, knivskarpt ljud, ingen fördröjning & helt gratis. Kändes lätt surrealistiskt att ha Martins stämma i köket & själv kunna gå runt här & prata. Så kul att höra av honom & få veta hur han har det!
Apropå tekniken, snacka teknikrevolution i värden de senaste 50 åren.

Jag skall likt Fantomen, som i bland lämnar djungen & dödskalle grottan för att gå på stadens gator som en vanlig man, lämna de djupa skogarna i Almunge för att vistas i staden med musik & skoj i kväll, som en vanlig kvinna ;-), ska bli riktigt roligt!
Annars är det nog ingen större likhet mellan mig & Fantomen...

Ni får ha en fin helg!

Susanne

Glada fria doggs den 27/2!


Så till slut kom hon hem, Rosa

Sena timme


Skriver några rader vid denna sena timme, bra sätt att varva ner sitt huvud en aning. Så kanske man somnar sen.

Blir glad & över era rader, ert engagemang & omtankar, som ni via denna blogg (& givetvis på andra vis med), skickar mig, Tack.

Flera har undrat över Olga som jag skrev om sist, jodå nu är hon pigg & sitt vanliga jag igen. Hundar är väl precis som vi, antar jag & kan vara lite halv-krassliga nån dag ibland.


Just hemkommen från en trevlig kväll på alla vis, har varit på Goldenklubbens Upplandssektions årsmöte i Uppsala.
Ett bra & kreativt möte i en väl fungerande sektion med ca 250 medlemmar
(var faktiskt med & startade den 1979) En stor eloge till alla duktiga människor i styrelsen, ni gör ett jättebra jobb!! Har skrivit om det förr, utan alla dessa ideella hårt arbetande personer så skulle föreningssverige rasa.
För mig som i större delen av mitt liv varit engagerad i föreningslivet i en mängd olika former (från ordf i Hundens vänner vid 9-10 års ålder i Björklinge, en liten klubb vi hundbrudar bildade med ca 10 medl, ja herregud det är väl nästan preskiberat nu ; -) till ordförande i bla Hem & skola Almunge & GRK centralt, då med ca 6000 medlemmar) men som nu legat lågt utan åtaganden i ca 4 år , blev det lite av en deja vu upplevelse.
Så kul det är att arbeta för en gemensam sak som man brinner för!
Ikväll verkade undertecknad som mötesordförande (tack för den fina buketten, den doftar underbart!), & med löften om att vara behjälplig i någon arbetsgrupp osv i framtiden.
Ska verkligen jobba på att hålla mig på den nivån nu, för man hinner inte med allt här i värden. fast visst blir man sugen då man blir tillfrågad om diverse kul uppdrag ;-)

Godnatt.

Susanne

Jämställdheten har gått lite framåt i alla fall, sen den här annonsen...


Den vidunderliga kärlekens historia


Nyss hemkommen från härlig vinterprommenad, så mycket snö det är. Pulsade över gärdet här nedanför & sen ut i skogen. Både jag & hundarna blev rejält möra i benen, fast det är väl det som är bra, ordentlig motion!Är lite orolig för Olga, i morse såg hon så emlig & olycklig ut, drog in ryggen & baken under sig & pep. Har känt igenom henne, men hittar inget speciellt. Hon kan ha gjort sig illa då hon flyger över staketet, vilket hon ju tyvärr gör då & då, kanske fastnat. Det jag är mest rädd för, är om det skulle vara något tok med livmodern. Hon ville inte ens ha mat, vilket verkligen säger att hon har ont. Gav henne en barnalbyl & nu sover hon.
Olga

Jag har läst en helt fantastisk bok, gick & lade mig kl 9 igår för jag längtade så efter att få läsa den! Läste sen som besatt till kl 1 natt, då var den tyvärr utläst.
Boken jag läste heter "Den vidunderliga kärlekens historia"  av Carl-Johan Vallgren. Den vann Augustpriset som bästa svenska roman 2002 & varför jag inte läst den tidigare undrar jag. Det är en helt makalös historia om en man som föds för ett par hundra år sedan, med många lyten, han ser ut som ett monster & är dövstum. Men hans hjärna & hjärta är fyllt av en oerhört stark kärlek. Främst till en kvinna, som han mister flera gånger, men sen finner efter ha letat i hela Europa, för att sen mista henne igen. Läs den, om ni inte redan gjort det, för det är en obeskrivligt fin bok om just, Den vidunderliga kärlekens historia!
Så här ser den ut.


Apropå böcker, idag börjar bokrean. Det är något alldeles speciellt att få strosa runt i en bokhandel under rean & välja ut några riktigt bra böcker som man längtat efter att få läsa Fast numer är det tyvärr sällan jag besöker bokhandeln, handlar böcker via nätet på Ad Libris, då kassan tillåter.

Kanske åker in till stan en sväng på eftermiddagen i alla fall för att kolla in böcker & passar då på förstås att köpa varsin semla till Hugo & mig, det är ju fettisdagen i dag.Hörde på radion nyss att kronprinsessan Victoria, vad det verkar, nu äntligen ska få förlova sig med sin man av folket. Det är väl inte en dag för tidigt. Kan inte vara lätt att vara född till kronprinsessa...

Med dessa spridda kommentarer om både det ena & det andra, från denna hundblogg ; -) så önskar jag er en bra dag. Nu ska jag jobba.

Susanne

PROs feministiska front, eller var det girlpower ;- )


Fotografera


Är i fototagen, hellre än bra i & för sig. Tror vädret bidrager!

Här kommer några bilder från morgonens långprommenad med Malin & ett gäng hundar i vackra Fjällnora. För er som gillar hundar & natur kan det kanske vara skoj att se dessa bilder.MaryMalin med sina vovvarHär är mitt drömtorp som finns i Fjällnora


Fina gyllene hundar i solsken!Hundligan & jagI kväll blir det middag & melodifestival hos min kära syster Karin, kul!


Susanne

Örnsafari


Vilken vinterdag, så vacker!

Efter jobb på förmiddagen så gick jag ut & njöt! Se bilder.

Evelina, systerdotter med hundar


Kajsa, systerdotter på Lillen


I solenLillen, stilig häst!

Sen gick Jossan & jag på Örnsafari, till en av de vackraste platser jag vet. En sjöhage en bit från mig, där det finns ett fågeltorn. Vi delade på ett päron & spanade efter Havsörn, jag utrustad med kikare. Vi såg ingen, faktiskt inte ens en Gråsparv, men det gjorde inte så mycket.

Jossan lutar sig mot min fot


Sen gick vi hemåt & nästan ända hemma, så såg vi den, Havsörnen på himlen. Så mäktigt & vackert!

Trevlig helg på Er!

Susanne

Om det ena & det andra


Nu är mekkillen här & fixar tvättmaskinen, fick ta det på hemförsäkringen. Men självrisken får man ju stå för själv i alla fall, thats life.

Nyss hemkommen från en långprommis med doggarna, det ser så kallt & ruggigt ut när man kikar ut genom fönstret, men sen när man väl kommer ut är det jätteskönt!
Såg räven igen, undrar om det är samma som sist.

Erik, min mellanson, som i vanliga fall bor i en liten lägenhet i Luthagen/Uppsala, & jag skall nu på eftermiddagen, flanera lite i Uppsala & sen gå på Kina, det ska bli skoj!
Hugo drog till sin kompis i Nacka & kommer hem på söndag. Det är bara att vänja sig, från att oftast ha varit 4 i familjen, jag & tre barn/ungdomar, till att man ofta nu är helt solokvist.
Såå trist att laga mat till sig själv bara, men man kan ju inte leva på mackor  ;-)

Var & hälsade på en kompis som fått en liten bebis här om dagen, en sladdis, hon har två äldre på 17 & 15 år innan. Inte ofta numer man får hålla i sån liten människa, de luktar så gott! Jättemysigt!
Blev visst mycket om barn här idag...Hur som helst, doggarna mår bara bra!

Allt från mig en gråkall torsdag i feb.

Susanne

Längtar efter valpar nu!

Sportlov


Onsdag 18 feb. Så skönt att dagarna är längre nu!

Erik & Hugo är sportlovslediga, mysigt att få rå om dem lite extra! I morgon hittar vi på något skoj, åker & badar, går vi ut & käkar,  på bio eller något sånt.

Roligt med responsen på mitt förra inlägg om Den äldre hunden. Återkommer med mer i ämnet, då med tonvikt på det fysiska åldrandet.

Vill uppmärksamma några fina bloggar!

http://noblestars.blogg.se/  Kennel Noblestars blogg. Malin & Pamela skriver

http://www.madmartin.org/blog/  Kul & läsvärd resedagbok, från en sällsynt smart & kul kille ;-)

http://ohaana.blogg.se/index.html Hanna skriver & fotar fantastiska bilder!

http://www.annettesmassage.se  Annette skriver, gå in under Nyheter.


Annars hoppas jag allt är bra med er!

Susanne

Doris & jag, 2006-04-01, i Fjällnora. En sån fin varghund, som tyvärr gick bort 2006- 08.
Foto Lasse Backhammar

Den gamla hunden


Bad er om ideér på ämnen för denna hundblogg (nåja, ett & annat som inte är hundrelaterat har det blivit oxå ;-). Min goda kompis Majvor från Sidensjö, utanför Örnsköldsvik, bad mig att skriva lite om mina erfarenheter kring den åldrade, gamla hunden.Att ha en äldre trotjänare är en ynnest tycker jag, för man ska vara medveten om att inte alla hundar får komma upp i åren pga av sjukdommar & dylikt.
Dessa gamla hundar har med ålderns rätt blivit enorma personligheter & gör faktiskt ganska mycket som de vill. Det man lärde dem som unga, brukar de oftast strunta i högaktningsfullt! Brukar säga att rollerna ändras, nu är det den äldre hunden som uppfostrar en som människa.
Man kan då välja att gilla läget, acceptera det & se charmen i dessa tilltag & strunta i ev prestige, eller att välja att se det hela som något besvärligt & jobbigt.
Jag har valt att se det ur det första perspektivet.

Hur blir då den äldre hunden? Ofta egensinnig, tex så att den plötsligt får för sig att exempelvis, tigga hejdlöst & helt utan skrupler, kräva att man lyder dess minsta vink så som att stå givakt & öppna ytterdörren genast vid ett uppfodrande skall & inte minst tvärtom, när de vill komma in & då gäller det att snabba sig, annars skälls det ordentligt utanför.
Minns min gamla Hannah (Mjaerumhogdas Hannah Roxanna) som på äldre dagar, på eget bevåg, utökade ett kommando jag lärt henne som ung, nämligen skall. Som gammal dam skällde hon utan kommando, när det passade henne & alltid då man satt & fikade med blivande hundägare. Dessa rara hundvänner gav ju förstås henne genast en mumsbit & Hannah fortsatte skälla. Hon gjorde aldrig så med oss i familjen, utan visste precis var hon skulle sätta in stöten ;-)

En annan sak är prommenaderna med gamlingarna, man lär ju unga hundar att ha koll på sin ägare i skogen, men med de äldre blir det ofta tvärtom, de vimsar omkring, varken hör eller ser så bra & kommer väldigt lätt bort. Har flera gånger genom åren "tappat" en gammal hund, som jag sen sprungit i fatt då de "lullar" luktandes efter vägen hem, obekymrade i sin egen lilla värd & har förmodligen inte ens fattat att man inte är med dem...

Man märker annars att de på ett vis är medvetna om sin sårbarhet som lite skröppligare, de vill ofta vara nära en inomhus, precis som om de behöver en mer, blir lite ängsligare. 
Min Rosa 10,5 år kan stå nedanför trappen, där jag har en grind & skälla då jag är på övervåningen, eller om jag är i vardagsrummet & har dörren stängd. Hon vill vara nära sin trygghet, sin matte.

Skulle kunna berätta massor av konkreta exempel på den åldrande hunden, men sammanfattningsvis kan det ibland liknas vid att ha en valp, att ha en äldre hund.

Men som sagt, man får ta det som det är & vara glad så länge man får ha dem hos sig!


Detta enbart om den åldrande hunden från den beteendemässiga sidan. Sen har vi ju det fysiska åldrandet, men mer om det en annan gång.

Gordon 13 år & Olga 6 månader, 2004Fin eftermiddagsprommenad med hela gänget, just nu 8 st. Jag såg en räv, men tack & lov gjorde inte hundarna det!

Upptäckt ett nytt redskap, fick en "fyllhacka" av Stefan, fixaresvågern;-) Så användbart då man skall hantera "dogshitplockandet" i detta isiga & frusna klimat. Först en sving med hackan sedan bara att skyffla!

Underbar låt som fastnat i min skalle! Love is my drug. Lite som Simle Minds då de var som bäst.
http://www.youtube.com/watch?v=vG2ue5QZbjg

Nu ska jag laga mig lite käk, fisk tror jag. Hugo hos kusinerna, nytt för mig att laga mat till en person, blir ofta per automatik för ett helt kompani!

Från min horizont, om både ditt & datt, för sån är jag ;-) denna gråa februarisöndag.

Susanne

Rosa 10,5 år

Hjärta


Här kommer många alla-dags hälsningar till alla jag känner! Hoppas ni får en riktigt fin dag med mycket glädje & kärlek!

Blev tråkigt nog ingen utställning för mina hundar & mig idag. Har ägnat fredagkvällen & natten åt "vinterkräksjuka", hemskt namn på åkomman föresten ;-) Nu mår jag bättre & hoppas kunna gå ut i naturen på eftermiddagen.

Trevlig helg!

Susanne

140 blås


Intensiv dag, i stan på jobb, sen hem i 140 blås för att hinna med hundprommenad, trimma & bada Olga & Polly inför mogondagens hundutställning i Sala.
3 hundar skall med dit, Olga & Polly som sagt & Vera som jag hämtar upp i Uppsala kl 8 i morgonbitti. Tack Lisa & Anders i Storvreta, för att ni aldrig är omöjliga! Badar Vera själva & ser till att hon kommer till macken där jag passerar & sen hämtar upp henne då jag är på väg hem sen eftermiddag. Ni är toppen!!

Manne (Roxanne Man On The Moon, 10 år) & Polly ( Roxanne Flower Power, 2 år) ska vara här en vecka nu, då deras familj är i Åre, dessutom är Cissi kvar fortfarande.
Så för närvarande 8 hundar här. Mina "vanliga" hundar är coola som utan att blinka släpper in ett gäng i sin flock. Unga Maxim har en stor förebild i mogna Manne.
Det är med hundar precis som med människor, bra äldre förebilder behövs! Tänker på  människosidan, främst på att små gossar behöver även manliga bra förebilder, mammorna, finns ju oftast där ändå. Fast å andra sidan behöver ju flickor, bra manliga förebilder i samma grad! Möjligt att jag med 3 söner hamnar mycket i pojke/man perspektivet :-)

I morgon är det Alla hjärtans dag. Fin tanke att ha en dag för de man tycker om & älskar.
Jag ska tänka på det då jag springer omkring i ridhuset i Sala ;-) Skämt åtsido, egentligen borde väl alla dagar vara för dem som betyder mycket för en...


För Er info, inga möss i fällorna ännu, men de små rackarna hade käkat upp osten vid några fällor. Fortsättning följer!

Hugo glad som en lärka! Sportlovet har börjat.


Ps. Fick denna länk skickad till mig av Lillan i Alunda, se människans uppgång & fall! (Unikt för mig i alla fall som ej har en massa TV-kanaler). Ds. http://www.youtube.com/watch?v=4Jb8WS55xAo&feature=email

Susanne


Manne vilar

Katterna...


Mina katter gör inte sitt jobb, tyvärr. Burmakatterna ligger helst i min säng & sover, de är helt enkelt för domesticerade...
I går kväll satt jag sent & jobbade vid köksbordet, plötsligt hör jag en lätt duns i golvet nedanför kyl & frys, tittar men ser inget. En stund senare ser jag i ögonvrån hur någt litet, ca 3 cm, & lurvigt trillar ur skåpet ovanför frysen, för att sen landa med samma lilla duns på golvet, en mus med mkt päls...jag skrek höögt & musen &  for in under frysen.
Undrar vad det är för sorts mus, lurvig, konstigt. Kanske en lokal mutant, heter kanske Faringemusen ;-)
Är som jag tidigare skrivit, sjukligt skraj för dessa små gnagare. Tur att jag har Hugo!
När han kommer hem från skolan idag ska vi rigga fällor & plocka ur skåpen från hårdmackor mm. Sen får han tömma fällorna, för det fixar inte jag.

För er som undrar över följetången, min bil. Nu så, är den slutbesiktad & klar, yippie!!!

Min tvättmaskin har som jag skrev härom sistens, pajjat. Ett kretskorts, el-fel. Då den endast är 2,5 år gammal så borde det enligt mekkillen gå att reklamera den, eller rättare sagt det brukar gå med alla stora märken, dock ej med UPO...Men hur skulle man kunna veta det då man köper maskinen?
Så nu är jag där att jag fått ett kostnadsförslag, 4700 kr kostar det att laga den, UPO vägrar stå för kostnaderna & jag är utan tvättmaskin sen drygt en vecka.
UPO har helt klart losat en kund...
Ett alternativ återstår dock, ska ringa mitt hemförsäkringsbolag idag, så får vi se vad de säger.
Thats life här.

Nu ska jag jobba & sen försöka hinna trimma Olga. För på lördag är det utställning i Sala, ska bli skoj!

Susanne

Domesticerad Burma ;-)

Luna


Har haft Luna (Roxanne Mount Lafayette) här i några dagar. Ulrika Lejonclou, gammal god vän, hund & hästtjej med kennelnamnet Meligolds & jag har henne tillsammans. Luna är 13 månader & en otroligt fartfylld, positiv  & orädd hund på alla vis.
Hon är en sån Golden man vill visa folk som tror att rasen är sega, tråkiga & menlösa!
För även om Luna är en glad lax, så finns där inget stressigt eller nervigt. Hon är dessutom redan en duktig spårhund.
Så kul att se hennes glädje & iver då hon träffar sin älskling VargMaxim. Att se dem leka & busa är en sann glädje!

Vackert ute med rimfrost på träden, ca 5 grader kallt & dagarna blir längre & längre, det går åt rätt håll, har ni märkt det!

Mekkille här idag & kollat tvättmaskinen, elhaveri & det kostar minst 3500 kr att laga den...
Kan inte låta bli att undra om inte livslängden är längre än 2,5 år. Sen är ju frågan om det inte är lika bra att köpa en ny på en gång.
Apropå maskiner, imorgon ombes av gamla Cittran, torkarmotorn utbytt. Håll alla tummar!

Allt från min horizont, som nog är en aning snäv för närvarande, har varit hemma mycket nu & jobbat framför datorn. Men som jag skrivit tidigare, doggarna & jag har många långa diskussioner om ditt & datt! Tur att ingen hör mig, för då skulle jag nog bli intagen ;-)

Ha det fint!

Susanne

Luna 6 månader

KalltEn sällsynt grå & iskall dag, man fyser genom märg & ben. Såna här dar man vill emigrera till ekvatorn, & då gärna med en rar person som vill krama en...

Hemsidan är nu uppdaterad med massor av nya bilder mm.

Tur att "Mia & Klara"  räddade dagen en aning. Gud vad jag gillar deras humor!!
Jag skrattar högt medan Hugo tycker att vissa av deras skämt är så pinsamma, så han gömmer sig bakom en kudde.
Trashmamman Tabita är helt ljuvlig med sitt grova språk & sin dialekt, stringtrosor som sticker fram ovanför jeansen & mitt i allihop ett hjärta av guld. Som då hon fick ågren för att hon satt in en musfälla i sin gamla risiga bil (inte helt olik min risiga bil) & sedan tog bort den & satt dit ett mushjul, mat mm. Underbart!

Godnatt gott folk, tidigt sänggående idag. I morgon är en ny dag, säkert mycket roligare ;-)
Jodå hundarna mår bara finemang!

Susanne

Här ser ni ekvatorn ;-)

Kul dag


Haft ett gäng härliga & glada tjejer/kvinnor med sina hundar här idag. Vad man behöver träffas ibland & få lite positiva energier & framför allt få garva ordentligt!

Här är några bilder. Monica Wessberg har som vanligt fotat med bravur!

Ha en  fin helg!

SusanneFelix


Snöfall & mulet, thats life en dag i början av feb 2009.


Igår gick fina stora härliga Felix bort 10 år gammal. Felix som egentligen hette Guess Garcia, var en mycket speciell hund med en fantastisk personlighet & ett otroligt stakt psyke, dessutom vacker som få. Han vann 4 cert i unga år.
Han & hans syskon föddes faktiskt här i Martins rum, för Helena, Guess kennel, var bortrest & jag fick då ta hand om mamma Fia & valpningen.
Felix bodde hos Anna-Kajsa med familj i Hudiksvall ungefär hälften av sitt liv, där var han omhuldad & oändligt älskad & fick vara just familjehund.
Jag har inte träffat honom sen han flyttade från mig, klarade faktiskt inte av det.
Jag placerade om honom pga att jag insåg att han här på kenneln hos mig, skulle få gå & sukta efter löpande tikar år ut & år in, till ingen nytta (Felix hade en pålagring på ena armbågen & användas därför väldigt lite). Dessutom hade jag då alldeles för många hundar.

Felix hade ett toppen liv i Hudiksvall, så att placera om honom var det bästa jag kunde göra för honom.
Jag saknade honom väldigt mycket länge & har tänkt ofta på honom under alla dessa år.
En hund som Felix, får man inte många av i sitt liv. Mina varma tankar går till Anna-Kajsa med familj nu.
Han lever vidare genom tex Rex (CH Roxanne Favourite) som Monica Wessberg i Rimbo har & genom Fanny på Gotland, som min mamma Christina Larsson har. Dessa två Felixbarn har  fått sin pappas psyke & stora personlighet.

Vi glömmer dig aldrig Felix.Skrev om de Spanska gatuhundarna i förra veckan. En stilla undran härifrån, tycker ni något om det?! Fast om jag tänker efter, det kanske bara är bra om ALLA håller med mig :-)

När ni tittar in här i bloggen, så läs gärna även kommentarerna. Det kommer nya då & då, även på mina tidigare inlägg. Jag svarar på dem fortlöpande (som kommentater) & uppskattar mycket den kommunikationen!
Mina goda vän Ulrika (Lillan) i Alunda, skrev igår en kommentar om Mia & Klara med you tube länkar till gamla avsnitt, lika roliga de!

Pia undrade om jag var som Raskens Ida ;-) (se kommentarer från mitt förra inlägg)
Nejdå, men visst blir man lite matt när saker & ting rasar stup i kvarten, med hus, bil mm.
Nu har programverket kaikat ur helt på tvättmaskinen, endast 2,5 år gammal.
Så jag har ringt en mekkille som kommer hit på tis. Under tiden tvättar jag hos X-mannen, tur att det finns ett nätverk runt en.
Idag kommer torkarmotorjäkeln äntligen hem till min gamla rishög till bil, man får glädja sig över det lilla ;-)

Nu ska jag arbeta vidare, håller på att göra flera websiter.

Susanne

Felix som ung gosse

Felix BIS-2 Sala 2002

Strul...


Det är kallt idag, jag fryser & hundarna hoppar på tre ben. Huset iskallt i morse, en fas ute i stora proppskåpet & en propp i hundhuset hade gått. Men nu så, det fixat, vattenpumpen omstartad & en brasa brinner i köket.

Min mobil utslagen i drygt ett dygn nu, driftstörning i mellansverige står det på 3 hemsida. Irriterande då jag väntar flera viktiga jobbsamtal, dessutom vill jag vara anträffbar för mina ungar, både för Marre i Moskva & för lillebrorsan Hugo, då han kommer hem från skolan & jag är ute på jobb.

Ring hem om ni vill nåt. 

Kl 11.30, mobilen funkar igen, bra!

Susanne


Sol!Kom hem här strax efter 12, varit i stan på jobb. Solen skiner, så skönt att gå ut i naturen då med hundarna! Vad det påverkar en, vädret alltså, i alla fall mig & faktiskt även hundarna, för gud så busiga & glada de var nu. For runt som ystra får (Skriver man så? Heter kanske ystra fölungar ;-) & till & med tantRosa drygt 10 år, lekte, härligt att se!

Pratade med en gammal hundbekant i går kväll som läst det jag skrev om Vargar.
Hon undrade om jag förstod hur ledsna människor som blivit av med sina jakthundar, faktiskt var. Självklart förstår jag det, det är ju förfärligt att mista en fin trotjänare till hund genom en olycka. Det förstår nog alla med lite medkänsla i kroppen hur hemskt det är. 
Men det jag inte förstår är varför man som jägare går ut & släpper sin hund där man vet att det finns mycket varg? Frågan är ju om jägaren måste jaga för att överleva, dvs få tag på mat? Tvivlar på att det finns någon som utövar jakt av det skälet i dag.
Frågan är som jag tidigare skrev, mycket laddad. Har en pappa som jagat sedan barnsben & hans & min åsikt går vida isär kan jag lova. Vi har haft många, långa & hettsiga diskusioner om rovdjursfrågan genom åren! Lite uppfriskande ibland med starka åsikter, bara de inte blir fanatiska.
Sen för att ge lite perspektiv på saker, varje dag under jaktsässong, förolyckas det ca 3-5 jakthundar i trafikolyckor i Sverige. Ska vi förbjuda bilar också?!

Har ni sett Mia & Klara på tv1? Har hört dem på radio i flera år & alltid älskat deras lätt skruvade humor! Nu har jag upptäckt dem även på tv.
Vilka karaktärer de gestaltar, tex trashmorsan Tabita med värsta hockeyfrillan, som gaddar (tattuerar) & jobbar på äldreboende. Eller hundtränaren Görel, helt obetalbar!!
Hugo undrade om det var så jag höll mina hundutbildningar ;-) Varför inte, kanske skulle tasta den pedagogiken...
Har ni missat det som gör söndagkvällarna riktigt roliga?! Gå då in på http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=102031&from=program_ao

Nu ska Cissi & jag åka till Gibson i Söderbykarl.

Riktigt skoj att skriva igen!

Susanne

Tabita ur "Mia & Klara"

Vargskräck


Jag har tydligen lyckats reta upp en Vargmotståndare, en utan namn, bara genom min bild av två tecknade vargar & med meningen "fina vargar, dem ska vi vara rädda om"
Detta med rovdjur är visst väldigt laddat på sina håll. Jag anser att även rovdjuren har en självklar plats i den Svenska faunan, för hur ska vi människor kunna sätta sig över moder jord & de djur vi har här? Vi får helt enkelt gilla läget & acceptera hur vår natur & omvärd ser ut. Det skulle jag tycka även om det fanns varg i mitt närområde. Lo & björn finns här i krokarna, de är som alla rovdjur väldigt skygga & jag har aldrig sprungit på dem.
Hur länsstyrelsen kunde bevilja skyddsjakt på en varg i Roslagen, förstår jag ej. Hur rimmar det & var finns logiken med att här i Uppland fixar vi inte en enda varg, medans i Dalarna/Värmland & i norra Sverige ska de få finnas. Klart att detta bäddar för konflikt mellan Stockholmsområdet kontra övriga landet.

Vilken grå & kall dag, kan väl sammanfatta det med, mörkt ute, mörkt inne, mörkt i sinne...

Vi har fått in några näbbmöss, inte så skoj, är paniskt rädd för dessa små gynnare. Så nu har jag skor på mig inne & för ett jäkla liv för att skrämma bort dem så jag slipper se dem. Hoppas mina mesiga Burmeser, dvs mina katter, gör en insatts...Så är livet på landet ibland.

Martin har nu åkt, han kommer att uppleva massor & säkert ha det toppen! Men tårfyllt avsked från min sida.

Susanne

Längtar efter smått här. Freja med sina valpar födda 25 mars 2008

RSS 2.0