Igelkott


Har jobbat natt i helgen & följdaktligen sovit på dagarna, blev därför extra glad över den fantastiskt fina sommardag som det varit  idag. Legat på en solsäng hela eftermiddagen, läst & haft det bra.

I kväll har vi (Hugo & jag) flyttat ner valparna, genast blir de större & mer individer, än då de ligger i valplådan. I morgon ska de få äta mat, förutom modersmjölken förstås, för första gången.

Hade besök i kväll, av en Igelkott! Så roligt, för jag har inte sett någon här på många år. Hundarna skällde & reste ragg, gick fram & luktade, varpå Igelkotten liksom fräste/brummade. Hoppas den kommer tillbaka, för vilka häftiga djur!

Hälsat på en god vän i dag.  De är viktiga, vännerna alltså, för de finns där i vått som torrt. Även om man inte alltid hörs så ofta, så vet man var man har varandra. Sånt ska man vara glad över! 

Martin min älsta son, som reste ut i värden den 1 feb, är på G hem snart, den 4 juni. Då är jag på Arlanda mitt i natten, med ett stort leende & hämtar honom!

Några bilder. Fler Polly-valp bilder hittar ni på hemsidan, under valpar.

Susanne

Igelkotten!


Polly med sina valpar 25 maj, 2 veckor & 1 dag.

Pre-hästar, Liljekonvaljer & moppar


Valparna håller på att få ögon nu, så fina är de!! Ska fota dem, så får ni se.

Idag såg jag Liljekonvaljer, utslagna Syrener mm. Inte klokt så fort tiden går i denna ljuvliga årstid. En av många bra saker med att ha hund/ar är att man verkligen upplever naturen på nära håll!

Ett annat bra sätt att uppleva natur, dofter  osv. är att åka moppe! Det har jag & min systerdotter Evelina, 15 år, gjort i dag. Vi  körde bla  till Seglinge gård, där det finns vackra Pre-hästar, som vi ville titta på. Väl där så blev jag lite ivrig, körde alldeles för fort & vurpade rejält. Pinsamt vid min ålder, speciellt som jag innan vuxet sagt till Lina,
- nu får du köra försiktigt lilla gumman, lätt att få sladd i gruset ;- )

Annars så mår alla djuren bara bra. Någon undrade vad alla heter.
Katterna: Flippan, Bea & Mini. Fåglarna: Gullan & Kawan. Hundarna: Maxim, Mary, Jossan, Olga & Polly.

Inte konstigt att jag ofta rabblar flera namn både på djur & barn innan jag hittar rätt ;- )

Ha en fin helg!

Susanne

Kawan & Gullan


Norge & Fjällnora


Norges nationaldag i dag! Dessutom vann de Eurovision song contest med en bra låt som fastnade. Sen att sångaren såg ut som ett litet skogstroll, typ Plupp & att det var lite väl mycket fiol & knätoffsar är en annan sak...
Tacka vet jag vår Malena Ernman, där pratar vi Svensk Amazonkvinna, så cool, vacker & med värsta pipan, varför vann inte vi?!


Härligt väder hela denna helg, äntligen börjar det bli varmt igen. Häggen blommar fortfarande & mina Plommonträd likaså. Umgåtts med vänner, softat, solat & grillat.
I dag hundutställning i samma fina väder på Fjällnora. Vilken fin tillställning på en vacker plats, bara 15 min från mig. Gamla goda uppfödarvänner, glada valpköpare, toppen domare, Per Aschan, erfaren & gammal i gården med massor av humor & ödmjukhet, sådan som kommer av att man levt & vet hur förbaskat svårt det är med detta som kallas avel...
Så glad att få visa fina gamla Clary, Roxanne Clarissa, 11-år strax, ägare Eva i Tierp & tidigare även jag. Domare Per insåg hur unikt det är med en vovve i den åldern, med den anatomin, i den konditionen & formen, skoj! Under vardagsbilder 34 på http://www.kennelroxanne.se/ ser ni lite bilder.

Valparna väldigt fina, äter som små hästar & växer därefter!


Susanne

Minnen


Valparna växer så det knakar, har massor av vågig päls & är helt bedårande!!


Responsen från Er här i denna anspråkslösa blogg, är fantastisk, så roligt att ni tar er tid att läsa & skriva! Nu ligger antal besökare på ca 55 per dag, helt otroligt tycker jag.
Tyvärr lyser de stora hundmatstillverkarnas fantastiska sponsringsavtal, med sin frånvaro ; -)

På söndag är det Goldenutställning i Fjällnora. Ett gäng Roxanne hundar är anmälda.
Ska bli kul & dessutom är platsen så fantastisk fin. Ni som aldrig varit på utställning & är nyfikna på vad det är, kom dit & kika!

Rosa är borta nu, tomt är det. Jag minns henne med så mycket glädje.


Susanne

Rosa 7 feb i år


Rosa hösten 2007


Rosa som 1,5 åring

Valpar, Rosa mm


Nu blommar Häggen här, har fullt i hela hundgården, det luktar underbart!

I lördags firade vi Hugo
, min yngsta son som blev 12 år. En BMX-cykel fick han, som han cyklat,  hoppat & trixat så mycket på redan, så det blivit punka...


Natten mellan lördag & söndag så födde Polly 10 valpar, 6 gossar & 3 flickor & 1 dödfödd. Allt gick bra, Polly var lugnet själv, trots att det är hennes första kull. Hon hade starka, effektiva värkar, så valparna droppade ut en efter en. Inga små valpar, alla väger runt 500 gram. De är alla starka & snuttar med stor kraft. En tik skall stanna här!
Några bilder på dem nedan, 1 dygn gamla/unga.

Min fina älskade älstehund Rosa (Ch Roxanne Fly Me To The Moon) 11 år i augusti, som jag skrivit om här då & då, mår inte alls bra. Har haft en känsla, en aning ett tag nu om att det något som ej stämmer. Hon äter långsant, hostar & har magrat. Sista dagarna har det accelererat & hela hon är svag. Hittade igår en mängd knölar i lynfkörtlarna, främst på halsen, som trycker på mat & luftstrupe & påverkar hennes andning. Det är rätt kört, med andra ord. Hoppas få hem veterinären i kväll.
Det här är den tunga & så förbannat smärtsamma biten med att ha djur & ta dem till sitt hjärta...
Men man kan inte värja sig mot livet, dvs liv & död. Fast det är svårt & man blir så ledsen.

En tanke dyker upp i min skalle, en högre makt finns det nog, man kan kalla den vad man vill. Den ger & den tar...

Susanne

Morgon


Nyss hemkommen från nattjobb. Vill knappt gå & sova för det är så fint ute. Det går tre Tranor här nedanför & skriker, mäktigt.

Fått så många frågor senaste dagarna om det blivit något än, dvs valpar. Därför skriver jag några rader här i stället för att svara på många mail så här på morgonen. Polly har inte  fått valpar ännu & läget helt lugnt. Lovar att berätta då det händer något.

På eftermiddagen blir det bl.a lite jobb i stan, sen tänkte jag passa på att köpa blommor & jord, vill göra lite fint här.

Ha en bra dag!

Susanne

Polly som liten, med sin syster Mimmi & släktingen Farin

Ipred...


Tänk att till & med regn är fint på våren! Nu har all grönska på bara ett dygn blivit djupare. Om det gick så skulle jag vilja vara vaken dygnet runt nu, för att inte missa en sekund av denna underbara årstid.

Polly har jag nu döpt om till Bolly :-) Hon är så rund & fin som en liten boll. Som jag skrivit tidigare så har hon på söndag gått tiden ut, dvs 63 dygn. Hon verkar må väldigt bra, harmonisk & glad. Än så länge inga direkta tecken på att öppningsskedet börjat.
Ska ta lite bilder på henne nu & även under valpningen osv. Flera av er läsare & skrivare som bett om det, roligt med er respons.


Skall även på begäran fota Gullan & Kawan, våra vackra Agapornis fåglar. De kallas även Lovebirds, då de är sin fru/make trogna under hela sitt liv.
Fåglarna har blivit alltmer tillgängliga & sällskapliga. De lystrar till sina namn & kommer fram då jag snackar med dem. Även våra andra djur känner sig kallade & manade då jag använder den rösten, så det ser lite festligt ut med tre katter & fem-sex hundar på rad runt & nedanför buren.

I kväll har jag träffat Erik (den nyblivna 18-åriga sonen) i stan där han bor. Vi var på kvartersrestaurang (som ligger i Luthagen, där även jag bodde i min ungdom) & Erik bjöd på middag. Så mysigt. Häftigt med vuxna, egna, självtänkande människor som är ens barn!

Susanne


Träffsäker iaktagelse...

RSS 2.0