Sista januari


Vad härligt att solen tittat fram idag!
Var så vackert ute då jag körde till Söderbykarl (i Roslagen nära havet) & Cissis blivande kille. Allt gick så bra & de gillade verkligen varandra :-) Så nu hoppas jag på fina valpar i början av April.

I morgonbitti ska jag köra min älsta son till Arlanda, han flyger till Moskva & sen vidare ut i värden, så kul för honom!
För mig som haft honom hemma i 19,5 år, känns det rätt mycket i hjärteroten.
Att jag alltid haft svårt för avsked gör inte saken bättre. Är väl nåt skit från barndommen ;-)
Det är dags att klippa navelsträngen nu, helt naturligt & livets gång, mumlar jag för mig själv som ett mantra :-)

Såg Uppdrag granskning om hundarna i Spanien. De så kallade gatuhundarna som bland annat svenskar "adopterar". Vilket kvalificerat skitsnack, adoptera, det handlar förstås bara om stora pengar för den personen som utger sig för att vara STOR djurvän & ängnar sig åt denna "rescue", dvs ägaren av hundgården i Spanien. (Hundhållningen var vidrig i denna så kallade hundgård) I Sverige handlar det i mina ögon om mycket naiva människor som tror att de gör något fint för de här djuren.
Sjuka, stressade stackars hundar som fraktas likt boskap över hela Europa & sen förväntas klara av ett civiliserat liv som familjens gosiga lilla hund här i Sverige... Detta är hundar som lever ett liv enligt Darwinismen, dvs den starke överlever & det har naturligvis styrt aveln i urminnes tider. Att tro att en sån överlevare till hund bara ska gilla läget här i vår reglerade del av värden, är vansinnigt. Detta glöms bort i denna debatt, som mest handlar om smittan hundarna tar med sig hit.
Missförstå mig inte, jag beundrar de som verkligen jobbar för dessa gatuhundar i deras egen miljö, & skapar en dräglig tillvaro för dem där. Dessa rescues ska ha allt stöd de kan få, för de har insett att det bästa för hundarna är att få fortsätta leva sitt liv i sin miljö.
Om ni ej sett programmet så titta på webben: http://svtplay.se/v/1423122/uppdrag_granskning/del_3_av_22

Susanne

Lite bilder från idag, ingen vidare kvalité...
Mary pussas gärna!

Även Olga pussas

Jossan

Joss & Marre

Hela gänget

Även jag fick mig en riktig smällpuss av rara Mary

,

Torsdag 29/1


Herregud vad jag längtar efter lite sol nu. Tar en trisslott ibland & skulle jag så där av en händelse vinna så tar jag med mig grabbarna & åker till Thailand :-) Erik & Hugo i alla fall, Martin åker iväg & "backpackar" i Asien på söndag & fyra-fem månade framåt, så han ser nog sol ändå! Vad vore livet utan drömmar & fantasier! Stendött förmodar jag.

Nu är Cissi hemma hos mig & tanken är att hon skall träffa sin "kille"  Gibson (Ch Rossmix Braveheart) i helgen, håll tummarna för att parningen går bra.

I dag har jag varit rökfri i en vecka, ena dagen går toppen, andra botten ;-) Tack för peptalk, erfarenhetsgivning & all uppmuntran! Jag luktar gott nu för tiden & kan andas riktigt bra, inte så dumt!

Har fått Reikki idag, häftig upplevelse! Det är en sorts healing, har jag lärt mig. Jag kände stark värme & hur det liksom pirrade under där Carina (som utförde behandlingen) höll sina händer. Så nu har jag fått massor av "force" & energier! Hon kände att det blev extra varmt då hon behandlade min skalle = där behövde jag visst väldigt mycket healing. Förvånar mig inte ett dugg, för min hjärna går alldeles för ofta på högvarv.

Glöm ej bort att kika in på hemsidan (tyvärr dåligt uppdaterad senaste månaderna, ändrar på det endera dagen), gästboken & i det fina fotogalleriet ibland! Galleriet är proppfullt med fina Goldens med anknytning till kennel Roxanne, & en & annan Irländsk Varghund oxå.

"May the force be with you"  gott folk! (citat ur Star Wars)

Susanne

Fina vargar! Dem ska vi vara rädda om
.

Stamtavlebok


Goldenklubben skall nu ge ut en ny stamtavlebok, den första kom 1975 & har sedan följts av en ny utgåva vart 5:e år.
Jag har dem alla & det är en mycket viktig historisk överblick, över vår ras. Manusstop är sista januari & mer info finner ni på GRKs hemsida. Hoppas ni är med! Jag skall ha med ett par hundar.

Apropå publikationer, håller på just nu & gör ett uppslag i färg, till Vinthundens årsbok. Vi är fyra st som delar på dessa två A4 sidor, då blir det inte så dyrt.

Har ni anmält till Sala 14 feb? Anmälan gick ut i går, men det går säkert bra att anmäla via nätet även idag.

Annars är det ett jäkla skitväder, grått slaskigt, blött, geggigt & leran börjar kika fram.

Lika trist väder igår, så Martin, Hugo & deras morsa, dvs jag hade en riktig, mys & "kulturdag". Den bestod av smågodis, Pizza & två riktigt djupa filmer ,-)  Mumien & X-men 2.
Hundarna fick alla kanter från Pizzorna!

Man har inte roligare än vad man gör sig, eller hur...

Susanne

Tredje dagen


Hej på Er alla! Hoppas allt är bra med er? Här vräker snön ner, riktigt vackert faktiskt! Men våren jag skrev om sist kom nog av sig en aning ;-)

Jag väntar hit Annette med hundKarin från Gävle snart, vi ska umgås & ha det trevligt, gå på Thuns ( det nästan värdskända ;-) jättevaruhuset som ligger ett par min från mig mitt ute på vischan) & äta lunch. Ska bli så roligt att träffas!

Tredje dagen rökfri, går över förväntan. Har ett nikotinplåster på armen & vid värsta suget, tar jag en liten spraydust i munnen med ett nikotinspray. Har slutat tidigare, var rökfri i 10 år som mest, sen inbillade jag mig att det gick bra att röka lite då man drack ett glas vin, såå korkat! Så jag brukar säga att sluta är inte det svåraste, det värsta är att inte börja igen...men med ökad ålder & förhoppningsvis ökad klokskap, så vore det väl fanken om man inte lärt sig det!
Att fortfarande känna sig fräsch & lukta gott tre/fyra timmar efter dusch är helt underbart, för hur kul är det att stinka rök...
Dessutom går min astma medicinering ner med säkert 80% så fort jag inte röker.

Hundarna mår bara bra!

Ha en fin helg nu!

Susanne


kalla mig gärna aningen manisk, men alla sätt är bra för att stärka & motivera sig själv!


Ny era & tid


Idag har jag känt vår i luften, om det var rent & skärt önsketänkande eller inte, låter jag vara osagt ;-)
Hur som helst, det gjorde så jag kände tillförsikt för framtiden & tog tag i några gamla "surdegar" som hängt över mig ett tag. Så vårkänslan var inte alls så dum!

Cissi (Guess Cocktail for Roxanne), har nu börjat löpa & ska paras nästa helg med CH Rossmix Braveheart. Ska bli såå roligt & jag tänkter spara en tik. Bara inse att man som hunduppfödare har någon smärre defekt i hjärnkontoret, dvs det känns som om det inte funnits valpar här på flera år & längtan & förhoppningarna är stora! Man måste ha en stor passion för hundavel, annars hade man aldrig kännt så här, eller sysslat med detta!

Jag tror värden står inför en ny & bättre tid nu, då Barack Obama svurit presidenteden!
Framtiden får utvisa om jag har rätt.

Ha det bra gott folk!

Susanne
(som i morgon slutar röka, tufft men i förlängningen skönt! Skriver detta här för att sätta lite extra press på mig själv ;-)


Cissi i somras

Januari


En dag som aldrig blev ljus, utan mörkret hängde kvar. Januari när den är som tristast.

Träffade min gamla kompis Karin O med sin Schäfer Kvicken på förmiddagen, hos dem i Funbo. Lång härlig prommenad & sen paj & sallad, så trevligt! Synd bara att det går alldeles för långt mellan gångerna. Är det fler än jag som ofta känner att man träffar sina kompisar & vänner, alldeles för sällan? Precis som allt annat i ens liv, jobb & alla måsten, alltid tar det mesta av ens tid.

Mary helt ok nu, skönt! Annars allt bra med de fyrfota.

Susanne

Vacker dag


Mary har nog blivit kall om baken. Klart att den är mer känslig vid löp. Därför ligger hon framför brasan i köket & vilar.

Vacker dag idag! 14 minus i morse, varmare under dagen. Solen har skinit & jag har varit ute med hundarna i flera timmar. På em tog jag med mig kvällstidningen & satt mig på en sten i solen, mysigt!
Vi människor behöver visst ljuset, djuren med, kissarna här hemma ligger i solens strålar innomhus.

Susanne

Det är ingen älgkalv, bara Maxim på isen nedanför mig!
HäftigtTänk vad häftigt det är med er respons på mina rader, det är verkligen rolig att ni tar er tid att kika in här & att skriva oxå!

VargMary löper på här & kennelns enda gosse Maxim tar det med jämmod, han är en ovanligt cool kille, trots allt, äter, sover & river inte huset. Dock har han tuggat sönder en del skor osv, men som gammal garvad hundägare, så inser jag att den enda man kan bli förbaskad på, är sig själv som inte plockar undan.
För det händer inte när man är hemma & kan ta herrn i hampan & berätta om det olämpliga i att slakta skor. Utan då han är själv med gamla Rosa i köket.
Som igår då jag skulle in till stan på jobb, stressad & sen, som vanligt måste jag tyvärr erkänna ;-) Mina varmaste vinter kängor glömde jag i hastigheten på hallgolvet. Hugo ringde mig då han kom hem från skolan & berättade att - din ena sko morsan är helt söndertuggad...
Thats life med djur, speciellt med tonåriga hundar.

Mary är så hängig idag, åt inte upp sin mat i morse (vilket för en tik oftast är något helt jättekonstigt) & ligger mest & sover & ser emlig ut. Som jag skrivit tidigare, varghundarna är såå mycket skörare än de andra hundarna, så jag som i vanliga fall är en ganska cool & van hundmänniska, känner mig rätt stressad & orolig.
Dock måste ju sägas att Vargsyskonen här hemma, alltid varit oförskämt friska & pigga. Därför ska jag sansa mig & inte måla fan på väggen...
Återkommer med rapport om Mary.

Lyssnar på Johnny Cash när jag skriver detta. Om ni inte redan upptäckt den gamla legenden, så gör det! Lyssna då på hans tre sista plattor, där han tolkar andras låtar. Vilken röst & vilken man ;-)  Vet att jag nån gång tidigare skrivit om honom, men vissa saker tål att upprepas!

Ha en fin helg!

Susanne

Maxim som liten gosse, ca 3,5 mån

Nya vindar...


Nu är vårvindarna här verkar det som, lite tidigt kanske, men herregud hela värdens klimat är ju ur led...
På långsvängen idag med doggarna, höll Maxim & jag på att få ett mindre träd i våra huvuden. Vem vet, det kanske hade förvandlat både honom & mig till något helt nytt & kanske mycket smartare... ;-)


Här kommer ett mycket läsvärt tips!
I tidningen Härliga hund, finns ett reportage om hur Lasse Backhammar med sin Gordon, Roxanne Calvin Kline, har lyckats tränat bort Gordons skottberördhet. Läs det!


Jag har upptäckt Spotify! Härligt ställe med hur mycket bra musik som helst på. Man streamar (kör all musik över nätet) utan att behöva ladda hem den först. Gör spellistor osv.
Hugge gillar att koppla ihop saker, nu senast 9 högtalare + subwoffer i köket. Det låter bra & HÖGT!!

Neil Young är en musiker som jag aldrig tröttnar på, vilka melodier, texter & vilken röst! Här är två av hans klassiker.

Helpless
http://www.youtube.com/watch?v=gqSFciSTCdY


Heart of Gold
http://www.youtube.com/watch?v=c7M1Se-p7uk


Nu åter på "skrivande fot". Är det något speciellt inom främst hund ni vill att jag dryftar, hör av er!

Susanne

En sån här muntergök träffade jag igår, på mitt favoritplace, Bibesiktningen...

Blekt & tunnt


I dag började skolan för ungarna & ute är det en riktig gråkall januaridag med stora snöflingor, det är ett speciellt vinterljus, blekt & tunnt.

VargMary löper, får väl se när det är dags att skilja Maxim från sin syster. Hundar har inga som helst såna begrepp vad gäller släktskap & dyl, tror inte att de har en aning om att de är släkt, de tänker inte på det viset.
Tror att djur oftast lever här & nu, & till mångt & mycket är instinktstyrda.
Där har man lite att lära tycker jag, dvs stänga av hjärnan ibland & ta dagen som den kommer.

Hundarna här mår bara bra, men har det nog lite tråkigt för närvarande.
Jag har inte varit ute med dem sen i lördags, fick lugninfl. efter influensan, men nu ska det säkert vända, fick mediciner idag. Pga av detta sitter jag här & suger på en bit tuggtobak, måste så in i helskotta sluta röka....
Hur som helst, om att doggarna har trist, jag har en stor tomt & de är en flock som leker & håller igång, så de överlever nog.

Såg en fin & mycket rörande film härom kvällen. Med solen i ögonen.
En musikdokumentär/långfilm om Lars Winnerbäck.

Fin Winnerbäck låt att lyssna på. Kom ihåg mig då.
http://www.youtube.com/watch?v=Cv4iSAo5pXo


Tack föresten för alla era, roliga, allvarliga, omtänksamma & fina etc. kommentarer på det jag plitat ner!!


Har inte mycket att förmedla för närvarande, återkommer då skrivlusten kommit tillbaks. Bye, på ett tag.

Susanne


Man kanske borde dansa mer....
; -)Avelsplanering


Avelsplanering är som ni säkert förstår en av grundstenarna i min kennelverksamhet. I varje kombination man gör så är syftet att utveckla & förbättra materialet/hundarna.

Ibland eller oftast, så blir det som man hoppats & ibland inte. Det gäller att med klarsyn se resultatet för att kunna gå vidare, dvs att se hundens avelsvärde, detta inte att blandas ihop med hundens eget värde som hund betraktat.
Olga, Roxanne Olympia, gick som bekant tom, kommer att para om henne vid nästa löp. Sen funderar jag mycket på lämplig hane till Maran, Roxanne Max Mara, som skall löpa i feb/mars & till Jossan, Roxanne Josefina. Jossan hade ett kort & märkligt löp i okt, så när hon löper igen har jag ingen aning om.
Tänker nog egentligen hela tiden på detta med kennelns avel, Tess, Vera, Sessan m.fl. finns förstås med där.

Sen inte att förglömma fina Varg Mary, det vore helt fantastiskt skoj att få ha en Varghundskull här! Problemet på Varghundssidan är den extremt smala & begränsade avelsbasen. Dessutom är kvaliteen överlag under all kritik.
Att para en tik av stjärnkvalitee med en medelmåtta, känns helt meningslöst.
Usa har en del riktigt bra Varghundar, ev kanske jag tillsammans med Annica Gustavsson, kennel Furlongs & uppfödare till mina varghundar, importerar sperma.
Ett både vanskligt & mycket kostsamt företag, men om det lyckas, dvs vi får valpar här, så vore det ett rejält lyft för hela rasen i Sverige.
Återkommer med mer info om aveln framledes!


Fint dag även denna, nu är det 11 grader kallt här. Är så glad att täljstenskaminen i köket funkar igen, stort tack till plastfarsa Rune, x-man Lelle & fixaresvågern Stefan!

Bilen, dvs min bil, har blivit en visa här tyvärr. Den är inte fixad ännu, meken hinner inte med & jag är strandsatt, gråa hår är bara förnamnet...

Bra med bärbar dator, detta skrivet från min säng, har legat för ankar ett par dygn med hög feber & ont i kroppen, influensa tror jag. Saknar frisk luft & hundprommenader & är nog van att vara rätt aktiv med det mesta.

Ha en riktigt fin trettondagsafton & trettondag!

Susanne


FN & rensa


FN har räknat ut att kvinnor utför 66 % av allt arbete i värden, får 10 % av värdens samlade inkomster & äger mindre 1 % av värdens samlade förmögenhet...


Hugo, hundarna & jag har rensat & eldat hela dagen. Snart är vårt stora & rätt fina garage, mek klart för Hugge. Det har han längtat efter länge, han tänkte visst inreda där & fixa stereo, litet kylskåp mm, låter mysigt tycker jag!

Ha en fin lördagkväll!

Susanne


Oj vilken stor madrass...


Hundarna gillar oxå att vara med & blir busigaMan måste röra om i bland


Hugo & Maran konfererar


Mary & Maxim har raceSå blev det kvällGod fortsättning på det nya året 2009!


Känns bra nu att helgerna är över & vardagen är tillbaka. Åtminstone i en dag, sen är det ju helg igen, fast bara en vanlig helg.

Vilket underbart väder vi har & haft länge nu. Så många fina långprommenader det har blivit med hundarna nu.

Jag har fått hjälp med att fixa min täljstenskamin i köket, så nu eldar vi för fullt igen. Blir en härlig värme som kom väl till pass nu då kylan kom, dessutom är det stor mysfaktor!

Idag ska bilen in på lagning, sen blir det ombesiktning. Vore skönt att bara kunna åka i den  & att den bara funkade...suck, bilar får mig att bli gråhårig.

Nu ska jag skjutsa Erik till doktorn, stackarn har fått halsfluss.

Några rader från min horizont.

God fortsättning på det nya året 2009!


Susanne

RSS 2.0