Sånt är livet...


För alla som undrat lite skeptiskt om hur det skall gå med katter & fåglar.
Det går jättebra, fåglarna sitter på katternas ryggar hela dagarna ;- ) Inte riktigt kanske...men det är nog inte långt ifrån. Hur som helst pippina är så fina att se på & låter vackert!Har varit i Tierp sedan i morse & deltagit på Yrkesdagen. Ett arrangemang för elever mellan årskurs 1 & 5 på en skola. Min goda vän Eva är lärare där & bjöd in mig i rollen som hunduppfödare & it/data människa. Så roligt att möta alla dessa härliga, vetgiriga små människor & förhoppningsvis kunna svara på alla deras frågor samt ge dem en bild av det jag sysslar med!!
Annars en rörig & slitsam vecka ur de flesta synvinklar. Tufft på jobbfronten, inte många företag som köper några It.tjänster i dessa lågkonjunkturens dagar. Har tack & lov fått ett längre sommarvik inom äldreomsorgen, natt.

Sjukdomar i familjen på flera håll. Konstigt att man måste vara som en hemsk ångvält för att de som är sjuka ska få rätt  till adekvat vård. Nu senast en akutremiss som försvunnit, så den sjuke fått gå i två månader helt i onödan & mått elände. Vad gjorde vårdcentralen, som jag ringt till etthundraelva gånger & frågat om de verkligen skickat iväg den.  Inget.
Tills undertecknad, dvs ångvälten ringde runt på hela UAS & frågade, spårade & tjatade.
Den fanns inte där. Ringde då husläkaren & lämnade faxnummer till rätt mottagning samt krävde att de skulle faxa den omgående...
Kan inte låta bli att fundera på hur folk som är sjuka & kanske äldre & inte har anhöriga som driver deras sak, klarar sig.Våren är här, det är så fint & vackert ute!


Sädesärla

Hundarna mår bara bra & ligger nu ute i solen på framsidan & njuter.


Ha en fin helg!

Ångvälten Susanne, men vem kan vara omtyckt & förstådd av alla...

Tofsvipan bor nedanför mig!

Kommentarer
Postat av: Eva

Det låter som en floskel men är tyvärr helt sant- man måste vara frisk för att orka vara sjuk.

När jag blev sjuk för ett antal år sedan var det min bror ,som är IVA sjuksköterska, som var ångvält.

Det är förjävligt att sjuka människor inte bara kan få vara sjuka och kunna lita på att bli så omhändertagna som de har rätt till. Sköt om dig, kram.

2009-04-24 @ 19:49:50
Postat av: Pamela

Ja det är tur att det finns ångvältar, stå på dig det är väl sjutton också att man inte kan få den vård man behöver utan strid. Syns imorgon med flaggan i topp. Kram Sus från Pam

2009-04-24 @ 21:46:11
URL: http://noblestars.dinstudio.se
Postat av: Lisa

Vet precis hur man som anhörig får ta i med både hårdhandskar och tala med mycket tydlig röst. Då vet jag ändå lite om hur allt funkar. Ibland skäms man för att jobba i vården pga allt onödigt slarv. Kan inte bättre säga. Tur man är jävligt envis ibland. Vi är nog fler som går på som en ångvält. Kram Lisa och flocken

2009-04-25 @ 20:02:21
Postat av: Susanne

Tack för lite ångvältscoach! Fast det är inte kul att vara ångvält jämnt...

Men när det gäller ens barn eller andra nära kära så är det inte mkt att välja på...Sus

2009-05-03 @ 11:50:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0