Björnar & Vampyrer


Riktigt glest här på hundfronten, nåja inte riktigt ;-) nu finns här 6 st hundar, 2 varghundar & 4 golden. Alla mår bra, skönt!

Får då & då frågor om kastrering av hanhund eller ej.
Har man en hanhund som med all sannolikhet ej kommer att bli en avelshund (avelshund = frisk, starkt psyke, vacker/duktig & mycket högt meriterad på tävlingar, helst CH) & som vid många tillfällen reagerar på dofter från löptikar, blir märkbart stressad, okontaktbar, skäller & piper i tid & otid, matvägrar, sticker hemifrån, blir hanhundsaggresiv & liknande.
Kort sagt mår väldigt dåligt under långa perioder, så anser jag att man främst för hundens skull allvarligt bör överväga en kastration. Ingreppet i sig är väldigt litet för hunden & obefintlig konvalecens.
Frågan har tills för ca 10-15 år sedan varit ganska laddat här i Sverige, dvs man gjorde det bara inte, om det inte fanns tex medicinska skäl. I många andra länder har det däremot varit vanligt under många av år, tex i Usa.
Jag har träffat många kastrerande hundar & slagits av att de är precis som "vanliga" hanar, dvs glada, framåt, stadiga osv, men utan en massa hormonella frustrationer.
Man ska inte glömma att fortplantningen & könsdriften är den absolut starkaste som finns i ett djur. Att kastrerade hanar skulle bli tröga, feta & helt utan gnista har jag aldrig sett.
Det skulle vara intressant att höra era tankar & åsikter om detta!

Några bilder från dagens långprommenad med fika i storskogarna kring Almunge tillsammans med Monica & hennes hundar (Monica som oxå fotat). Några björnar såg vi som tur var inte till, för de finns faktiskt här. Fler bilder finns på hemsidan under vardagsbilder 36.

Min sedan barnsben fablesse för Vampyrer & liknande har blommat upp , missa inte True Blood i svt på onsdagar, såå bra så jag redan lyckats komma över alla avsnitt i season 2!
Här är coola introt http://www.youtube.com/watch?v=vxINMuOgAu8

Vem har sagt att man bara kan gilla en sak, eller vara stöpt i en form. Den oväntade mixen av både det ena & det andra i livet piggar upp...

Susanne






Kommentarer
Postat av: Lasse O

Som alltid,spännande läsning här. Björnar o vampyrer, det e grejjer det Susanne:)

//Lasse

2009-09-01 @ 07:39:12
Postat av: Karin

Ni såg inga vildsvin på promenaden? Har hört att det ska finnas en hel del just i dom skogarna där ni gick. vet ej om dom kan vara farliga, men dom är ganska stora och skräckiga, tycker jag.

Men men Grisar ska ju också ha roligt, som dom sa i Katthult;)....

Ha det fint, ses i kväll!



Kram syrran.

2009-09-01 @ 12:43:51
Postat av: Margareta Lindkvist

Jaha då börjar man se vartåt det lutar här närmaste 8-9 mån; leriga och härliga hundar som inte värjer för ngn som helst pöl!! Våra hundar har badat och badat och apporterat diverse flytetyg hela sommaren och aldrig har pälsarna varit så rena som av Mälarens söta vatten! Vildsvin härjar hos oss också (på landet alltså) men vi träffar bara en och annan älg och den bekymrar inte oss så mycket, mera jägaren!

Kram Maggan

2009-09-01 @ 13:04:37
Postat av: Thomas

Det är bra att du tar upp detta med kastrering av hanar. Jag hade en Schäferhane som var väldigt påverkad av sitt testosteron,han åt inte på veckor när det fanns löp tikar i närheten,å det fanns det oftast eftersom jag bor i stan. Han blev helt okontaktbar i dessa perioder och agresiv mot andra hanar. Han var 3 år när han kastrerades o för honom blev det ett helt nytt hundliv, å för mig med! Fick en hund som var glad avspänd o kontaktsökande. I hans fall var det helt rätt. Efter det har jag haft två hanar som inte alls varit speciellt besvärade o därför inte blivit kastrerade.

Hls Thomas

2009-09-02 @ 09:30:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0