Mia & Klara


Jag kommer att sakna dem, Mia & Klara på söndagkvällarna. Vilken underbar humor, ganska svart med många mått av kvinnlig självinsikt, annars kan man inte skapa figurer som Gulletussan, Tabitha & Görel hundtränaren , m.fl.

Självinsikt ja, det är något man måste försöka ha om man ska föda upp hundar, dvs man måste på ett kritiskt & osentimentalt sätt, se vad det är man fått i sin avel. Annars kan man inte utveckla &  förbättra aveln. Man måste kunna skilja på individens värde som fin & bra hund, med dess värde som avelshund.

Självinsikt, är väl aldrig fel. Fast ibland är det lättare att köra taktiken, "anfall är bästa försvar" eller strutsmetoden, "köra huvudet i sanden" & förtränga, inte låtsas om eller se saker. Men sanningen brukar ju hinna i kapp en förr eller senare i alla fall.

Fina dagar ute nu, det börjar lukta vår. Nån sa att det är ruttet vatten som luktade i naturen. Men det bryr jag mig inte om, det luktar vår för mig ändå.

Susanne

En liten betraktelse...

Kommentarer
Postat av: Lasse O

Det var en rolig bild!

Men jag undrar ändå om inte självinsikt o självkritik går hand i hand.Alltså om man har mycket självinsikt så är man ofta självkritisk,det kan vara bra men tufft också,att man är väldigt hård mot sig själv. Håller du med mig Susanne? Kanske kan vara skönt ibland att stänga av o inte se saker,men håller med dig om att verkligenheten oftast knackar på dörren till slut ändå.

Du ska ha en bra vecka!

//Lasse

2009-03-23 @ 06:47:22
Postat av: Pia

Lika här,jag kommer också att saknaMia o Klara!!Det luktar vår här med.Förstår attman måste ha koll i aveln,annars blir det inga bra hundarkan jag tänka mej.

Pia med Sunny

2009-03-23 @ 07:04:08
Postat av: Anonym

Morgonpigga skrivare här. Håller med dig Lasse om att det ibland är jobbigt att faca verkligheten o sanningen. & visst är det skönt att ibland att blunda riktigt hårt & köra förträngningsprincipen. Fast jag har märkt att det aldrig kommer nån god fe eller Prins på vit springare & trollar bort verkligheten & räddar en från sanningen. För till syvene & sist så är det alltid man själv som måste leva sitt liv & ta konsekvenserna. Av såväl goda som mindre goda saker & händelser...

Ha en bra vecka ni med.

Susanne

2009-03-23 @ 07:44:22
Postat av: Nisse

Du e inte dum du Susanne!Djupa tankar blandademed humor o hundar i dena blog.Det e väl sålivet är blandat.Hoppas du mår bra?

kram Nisse

2009-03-23 @ 10:16:50
Postat av: Thomas

Det luktar vår här med! Satirisk o rolig bild! Måste instämma med dina tankar kring självinsikt. Det fungerar sällan så att man blir räddad av något gott väsen :) Man får nog ta ansvar för sitt liv själv. I bland är det kul o ibland rent av okul... :)

Hälsn

Thomas

2009-03-23 @ 10:42:14
Postat av: Lisa

Man kan ju vara för kritisk oxå och inte se det som faktiskt är bra.Sen lite prestationsångest på det så blir det a`la Lisa.

Det som är väldigt positivt och som är här strax är VÅREN vad den än må lukta. Hej hopp välkommen blomknopp//Lisa

2009-03-23 @ 15:08:54
Postat av: Christina

Ja, visst kommer man att sakna Mia & Klara, när abstinensen blir för stor så får man gå in på YouTube och kolla på dom.

http://www.youtube.com/watch?v=Lm7otjQDRM8

Kram

Christina

2009-03-23 @ 16:34:44
URL: http://wildzeal.blogspot.com
Postat av: Lasse och Gordon

Verkligheten är jobbig ibland men bäst att försöka ta den som den är.

Visst kan det komma någon på en vit springare, det hände mig, fast hon stod där en dag med en vit golden och inte en springare, men det är ok det med!!!

2009-03-24 @ 00:38:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0