24 grader varmt


Vilken fin höstdag det är, nästan som sommar, 24 grader varmt.

Mitt  förra inlägg var lite negativt & med aningen fåniga bilder...
Jaja, sånt är livet vissa dagar. Skulle inte vara dumt att oftast vara jämn & balanserad som en pansarvagn liksom ; -) Men som en klok person, förövrigt KBT terapeut, jag känner sa,
- Har man nära till sina känslor, så känner man stark, både glädje & sorg, lycka & olycka, på gott & ont. Är man jämn så finns inte de starka ytterligheterna, man känner inte lika mycket, även det på gott & ont...Ligger nog mycket i det & som med det mesta i livet, gäller det att gilla läget & göra det bästa av det hela.

Hund var det ja, ni vet väl att detta är en hundblogg ;-)

Läste i tidskriften Apoteket att många studier visar att hundägare sover bättre, sjukskriver sig mer sällan, att fysisk kontakt med djur är lugnande & läkande, att ägare till sällskapsdjur går till doktorn mer sällan & att ridterapi används vid strokevård. Det är visst 33% av svenska folket som har sällskapsdjur & för oss behövs det inga studier som övertygar oss. Vi vet att djuren påverkar oss positivt varje dag.

Har haft goda hundvänner här på fika på em, Pam & Malin från Rånäs samt 4 av deras hundar. Häftigt att se 7 Golden, 2 Irländska varghundar & 1 Welsh Corgi som alla umgås & har kul ihop utan konflikter. Trevligt & givande med deras besök, inte bara djur påverkar en positivt, även människor man gillar & skrattar bra med!

Sprang igår ihop med person, som fick mig att tänka på mycket & på denna fina sång. http://www.youtube.com/watch?v=p2U5OZtOhcg&feature=fvst

Nu ska jag ut med hundarna på de fina stubbåkrarna här omkring.Susanne

Denna bild från förra årets stubbåker säsong.Kommentarer
Postat av: Agneta

Och på tal om vad djur kan betyda för vår livskvalitet, tänk på de underbara möten som sker mellan demenspatienter och hundar i vården. Sanslöst härligt!

Agneta

2009-09-09 @ 18:10:15
Postat av: Lasse O

Det är så,gilla läget alltså! Var glad att du inte är avstängd för det finns en hel som är det också å det kan inte va kul:)

Fin sång.

//Lasse

2009-09-09 @ 18:32:22
Postat av: malin

tack för en jätte trevlig dag sus!!:)

kramar

2009-09-09 @ 20:36:26
URL: http://noblestars.dinstudio.se
Postat av: Peter

Kul mix här! Bra skrivet,ge ut bloggen i bokform!

Peter (ej ägare av sällskapadjur:-)

2009-09-10 @ 07:54:14
Postat av: Lasse O

Undrar vem du mötte o som du förknippar med en sån vacker låt:)

Nyfikna Lasse

2009-09-10 @ 15:24:50
Postat av: Susanne/kennel Roxanne

Visst är det så med dementa Agneta, djuren når fram på ett helt annat vis än vad vi människor gör. Arbetar då & då natt just på ett demensboende & skulle så gärna vilja ta med mig tex Jossan, som är värdens coolaste hund. Har frågat men aldrig riktigt fått svar, du vet allergier & så. Synd med det lite stelbenta motståndet.Kanske skulle ge ut bloggen i ett egobok exemplar, dvs till mig själv & tvinga stackars vänner & valpköpare att bläddra i då de är på besök ;-)Att vara avstäng känslomässigt låter inte precis som någon hit Lasse, menade att någonstans mitt i mellan vore fint! Du vet så där lagomsvenskt.

Roligt att du uppskattar kärlekssången, den är vacker som få. Vem jag tänker på har du inte med att göra ;-)Susanne2009-09-11 @ 08:52:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0